GULAI KULAT SISI CAMPUR DAGING TETEL (PAHANG)

Bahan - Bahan 
Cendawan Split Gill (dip dan tos) 300gm
daging lemak (dip dan kepingan kecil) 150gm
santan 300ml
daging kari pedas (campuran dengan sedikit air) 3 tablespoons
pasta cili kering 2 tablespoons
Jus Tamarind 1 teaspoon
Serai (dihancurkan) 1 stick
Garam to taste
gula to taste
minyak masak 4 tablespoons

Kisar:
Bawang merah 6 cloves
bawang putih 4 cloves 
halia 2cm

Cara - Cara
1) Panaskan minyak masak, tumis bahan parut sehingga harum.

2) Masukkan pes cili dan serai yang anda rasakan.

3) Setelah minyak pecah, tambahkan rempah, kacau dengan baik.

4) Setelah kering masukkan sikat dan daging cincang, diikuti dengan santan dan jus jawa.

5) Kacau dan biarkan masak lebih panas.

6) Musim dengan garam dan gula secukup rasa.

7) Setelah masak dan berpengalaman, tutup api dan berkhidmat.

Comments

Popular posts from this blog

GULAI JANGEK (NEGERI SEMBILAN)

GULAI AYAM DAUN KESUM (JOHOR)

GULAI DAGING REBUNG (PERLIS)